Wandel Bootcamp is wandelen met een beetje meer. Zeer geschikt voor mensen die niet kunnen sporten of niet van sporten houden, maar het wel fijn vinden om buiten bezig te zijn.

Wandelend trainen we net als bij de gewone Bootcamp al onze spieren, maar veel minder intensief. Er is onderweg voldoende tijd voor een praatje en te genieten van de mooie omgeving. 

De route van de Wandel Bootcamp start bij de carpoolplek aan de Waldadrift en voert door en rondom Bedum.

Na de warming up stappen we stevig door en onderweg doen we verschillende spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam.

Dat wisselen we dan weer af met een rustiger tempo om even op adem te komen en voor je het weet staan we alweer bij het startpunt.


Draag tijdens de Wandel Bootcamp stevige, comfortabele schoenen. Speciale kleding is niet nodig, als het maar lekker zit en je er goed in kunt bewegen. Draag laagjes kleding, zodat je makkelijk een jasje of trui uit of aan kunt trekken. Een flesje water meenemen is niet nodig. Tijdens een uur wandelen zal je niet verdrogen en het is niet fijn om steeds met een flesje in je hand te moeten lopen. Ook een rugzakje is niet prettig, het is warm en zit in de weg tijdens de oefeningen. Wil je onderweg geen extra oefeningen doen? Geen probleem, dan heb je juist een extra momentje om even van de omgeving te genieten.